Alla inlägg under december 2008

Av Sussi - 19 december 2008 21:12

Har ni tänkt på att man sätter bilder på allting? Om någon säger något till dej om tex en speciell händelse så får ju vi alltid en bild av det i huvudet utan att vi var med. Den bilden kan ju vara precis hur som helst.

Jag kan säga att jag fick mej ett gott skratt idag och en bild framför mej som jag faktiskt inte kan sätta ord på.

Den vore något för ett memoryspel den!

I morgon är det nytt pass som gäller. Tänkte hänga på låset på polisstationen (var inte det lite kul sagt va *fniss*) när de öppnar. Sen är det bara att hoppas på att jag får passet lagom tills vi ska åka.

Det visar sej...annars blir jag nog kvar i Egypten.

Nu ska jag visa Tedde hur man drar ett riff på guitarhero...NOT

Sov gott alla mina vänner och alla som jag känner.

Kramis

Av Sussi - 18 december 2008 19:10

Kolla bordet!

Det ropade på mej och det står mitt namn på varenda en av de åtta stolarna och bordet! Och så skrek det och grinade när jag gick att det ville så gärna flytta hem till mej och mitt kök.

Ja kan man stå emot?

Nu visste ju jag inte riktigt ifall mina kära arbetskollegor ville vara med på bild på min blogg så jag tog det säkra före det osäkra och tog bort "den uppmärksamma tuppen" och Monicas ansikten innan jag la ut kortet.

Det är alltså inte för att de inte gör sej på bild som de är borttagna för kortet vart jättebra!! :-)

Idag var det "konferens" på Scandic i Kungens Kurva. Trevligt och vi fick mycket sagt........inte lika mycket gjort dock men mycket sagt..... :-)

Lollo (läs den uppmärksamma tuppen) fick mycket gjort. Hon visade och berättade och gestikulerade hej vilt hela dagen. Vi andra bara uppmärksammade. Men bra var det. Tack för det allihopa!

Faktiskt så har jag handlat julmaten ikväll också. VA!! Va säger ni om det va? Ute dagen före barnbidrag för jag tänkte att jag skulle komma fram till prinskorvarna och julostarna och det gjorde jag också. Jojje fick också följa med men bara för att betala. Han är inte så behjälplig med annat eftersom han går med händerna i byxfickorna hela tiden och bara kollar runt.......ja ja....jag fick tvinga honom och köra vagnen efter ett tag och då fick ju även han lite att göra.

Nej nu ska jag nog tjata hål i huvudet på "någon" om bordet som grinar efter mej.......

Over and out!

Av Sussi - 17 december 2008 20:08

Sista året i Malmsjö skola. Nu ska det rivas och alla barnen ska flytta upp till Skogsbackaskolan. Det blir närmre för lillplutt men det är en betydligt sämre skola. Det var inte annat än att det var lite sorgligt idag när fackeltåget gick från kyrkans hus i Vårsta till skolan för att där sjunga julsånger och sedan hala flaggan..... Flaggan som inte kommer att komma upp förrän om ca. 2-3 år igen....

Ja ja..det var fina fyrverkerier och nya skolan kommer nog att bli bra. Om inte så får vi väl byta. Hur svårt kan det va???? "Lixom"? ;-)

Har slagit in lite julklappar. Den ena katten älskar ju adventsljusstaken och den andra älskar presentsnörena.....Hon satt på bordet under hela inslagningen för att ibland sticka i väg med ett snöre som till hennes stora förtret hängde kvar i paketet så det åkte tillbaka som ett gummiband. Ja va vet jag...det kanske var det som var grejjen...."lixom".


Nu är det så här att jag längtar verkligen efter snö!!!

Snälla tomten kan vi inte få lite snö till jul.

Sänder härmed min önskelista:

  • Snö

Tack för mej !


Av Sussi - 16 december 2008 19:42

Japp det var det på jobbet idag. Händerna är som en grovarbetares och naglarna är som mandelspån.....inge kul... Irre var i allafall förutseende som hade tagit med sej gummihandskarna men inte Sussilull...

Skit samma...har inte så mycket naglar att vara rädd om ;-)

Nu är det väldigt rent överallt iallafall. Skönt.

Nu sitter jag här med kaffe och susselulle (läs lussebulle men de är runda och goa dom med) ;-)

Snart är det dax för äntligen hemma julspecial och det får man inte missa.

Eftersom vi börjar närma oss jul så har även julgodiset kommit fram....

Polkagrisar i godisgrisen från Kattas keramik i Grödinge. Den är så häftig. När man ätit upp alla polkagrisarna så ligger det en gris med benen i kors längst ner på botten och tittar på en....UNDERBART! Har ni ingen sån så köp en vetja!

Om ni undrar så har jag såklart  gömt godisgrisen för det är ju inte den enda godisgrisen jag har här i familjen...

Jag har gömt dom på ett säkert ställe och tänker portionera ut dom som om det vore ransonering i krigstider så att de räcker till jul.

Hörrni...ha en riktigt bra kväll så hörs vi en annan dag!

Mors


Av Sussi - 15 december 2008 21:44

Samma gran som förra året....och samma tomte som förra året....

:-)


Och!! Det kan hända att någon kula ramlar ner........

Av Sussi - 14 december 2008 22:11

Idag .. ja i dag ...vaknade, gick upp och åt frukost. La mej i sängen igen med Tedde bredvid mej (gos) och tittade på en film som hette Spooky house eller nåt sånt på tv 1000. Sen låg vi och sjöng lite julsånger innan vi klev upp och förgyllde tillvaron för de andra två ;-)

Hihi...en helt underbar känsla att ligga och mysa en söndagmorgon med en son som snart är längre än mej och redan har 41-42 i skor!!  Man får ta tillvara på alla tillfällen även om man måste titta på skitfilmer på tv.

Sen var det dax för Thompas hår och slingor. Han blir ju så himla fin i slingor och denna gången med! Tack o lov för jag kan ju inte skryta med att jag är någon frisör precis..*s*

Sen var det dax att hämta mamma och sen bar det iväg till Torekällberget och julbord. Vi var där en stund innan så vi kunde kika i handelsbodarna också. Det är riktigt mysigt där uppe.

Och sen då.....ja sen låg man och jäste i soffan såklart. Kollade på Mamma Mia och bara pös....

Och nu då? Ja nu är det dax för Jojje att killa mej på ryggen för det gjorde han aldrig igår. Han låtsades nämligen sova när jag la mej men det ska han inte få en chans att göra nu gott folk! Tro mej!

Av Sussi - 13 december 2008 22:46

Nej. Såg inte en enda lucia idag.

Dagen har varit lugn. Mycket lugn. Igår var vi ju upp till folkets hus och dansade till Borka. Det är tungt när det är på en fredag för man är inte så himla kaxig efter en arbetsvecka och att då ta sej ett glas vin och fortsätta försöka hålla sej vaken.....är lite svårt då ra...men...jag lyckades.

Vaknade i morse med magont. *blä*. Tog en alvedon och la mej i sängen och löste melodikrysset. Jojje var ju jättelycklig åt det ...NOT. Han ville sova men det ville inte jag. Jag passade på att slumra en stund till efter melodikrysset och då hade ju han redan gett upp sina försök att sova. :-)

Heja Sussilull!!

Sen vart Jojje uppvaktad i efterskott. Han ville verkligen inte bli det men hur svårt är det att hålla en mamma borta från en födelsedag? Det går liksom inte... Han fick en jättefin vedkorg så nu slipper man hämta veden i famnen längre.

Efter en promenad till affären så stannade vi till på gula villan och hyrde ett par filmer. Senaste Arn har vi betat av och i morgon, innan vi ska till Torekällberget och äta julbord, så blir det Mamma Mia.

Nu? Duntäcke, kudde och en snäll man som jag ska tvinga killa mej på ryggen..fast det vet han inte om ....ännu.... ;-)

Sov gott

Av Sussi - 11 december 2008 21:30

Som Ni vet så har ju sussilull varit lite stingslig i några dagar här.... *hehe*

I morse så satt jag på jobbet och fikade och åt mina hårda smörgåsar som vanligt, då kommer Bosse med Metro. Då bara måste man ju läsa horoskopet ... på mej idag stod det att jag skulle vara tyst och inte fälla några kommentarer. Så jag har varit tyst...nästan hela dagen..

Det är ju bara några få smågrodor som slunkit ur munnen men det är inte många. Jag är så stolt över mej själv! Lika stolt är jag över mina diplom i Word medel och Outlook grund, i office 2007, som jag fick idag. Jag gjorde säkert wordprovet 15 ggr men till slut så! Och lärde mej gjorde jag ju också. Vill ni veta om en tab är höger eller vänsterjusterad i Word eller hur lång en standardtab är så hör av er vetja... ;-) Jag kan nu..

Kolla här:

  • detta
  • är
  • en
  • punktlista
  • hur gör man för att få bort punkterna? Sussilull vet nu men jag säger inget........

I morgon....*drömmer*..i morgon är det fredag och vi ska på fest i Folkets hus i Segersjö. Borka ska spela och det är ju alltid trevligt. Det får bara inte bli så sent denna helg som det vart förra.

Ikväll har vi varit och inhandlat de sista julklapparna. Nu är det bara syrrans Hampus kvar sen är det klart. Känns bra faktiskt och jag är lika stolt över det som diplomen och smågrodorna :-)

Jag läste idag att man är osäker på hur text som man skriver ska uppfattas och därför lägger man till smileys. Ju mer osäker man är desto mer smileys....oh maj gadd! Då är jag världens osäkraste eftersom jag älskar smileygubbar. Alla sorter. Jag har tom märkt att om jag ska infoga en gubbe så gör jag den minen själv också som jag skickar. Är det friskt? Och nej Tomas...du behöver inte svara på den frågan för jag vet vad ditt svar blir redan. Jag säger bara en sak ( eller tre ord då)

- Ät mera pepparkakor!       


Jag virkade ju lite snöflingor i somras och nu har jag hängt upp dom. Så här ser det ut:


Ha nu en bra kväll alla glada för det ska jag!

Presentation

Omröstning

Är du glad idag?
 Ja
 Nej
 Sådär
 Alltid
 Aldrig
 Njae
 Jovars
 En aning
 Lite
 Mycket
 Oh ja!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13 14
15 16 17 18 19
20
21
22 23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards